ВИНОТО е живот!


Дегустации на вино
Предлагаме възможността за организиране на винен тур и дегустация във Винарска изба Виноград. Турът включва разходка в производствените помещения на избата, цеха за първично винопроизводство и за бутилиране, придружени с тематична дискусия от технолог и дегустация на вино с продължителност 1 час.

I вариант – цена: 13 лв. с ДДС/ човек
- разходка в производствените помещения на избата;
- дегустация на 3 вина /1 бяло вино + 2 червени вина/;
- месни и млечни продукти, хляб, мин.вода

II вариант – цена: 17 лв. с ДДС/ човек
- разходка в производствените помещения на избата;
- дегустация на 4 вина /1 бяло вино + 3 червени вина/;
- месни и млечни продукти, хляб, мин.вода

III вариант – цена: 20 лв. с ДДС/ човек
- разходка в производствените помещения на избата;
- дегустация на 5 вина /2 бели вина + 3 червени вина/;
- месни и млечни продукти, хляб, мин.вода


Разгледай
Винен туризъм
България е известна не само с природната си красота и древни исторически паметници, но и с качествените си вина.  
  
Историята на Виненият туризъм по света датира от много години. Да се запознаят с хората, от чиито ръце се е родила божествената напитка и заедно с това да чуят историята на района е невероятно преживяване за туристите. Българското вино се отличава изключителни вкусови качества. Предложено сред неповторимата атмосфера на избата и съчетано с българските обичаи и традиции, то разтапя сърцата и оставя незабравими спомени.

Основно дегустациите се извършват в избите, където вината отлежават в дъбови бъчви. Важна е директната, емоционална връзка.

Виното е свързано с нрава, бита и фолклора на българина. Зарязването на лозето е първия празник на виното, свързан с много традиции и честван от векове насам. Веселбата на Трифон Зарезан протича с обилно виночерпене, народни хора и наричания за плодородие.
 
Всеки, който иска да съчетае полезното с приятното и обича туризма, би избрал Виненият туризъм като вид развлечение. Релаксирайки извън населенето място в което живеем, вече и у нас можем да научим нещо повече за един от най-интересните продукти-виното и да посетим ново място в България.

Удоволствие за всеки предпочел тръпката на винения туризъм е да посети Винарска Изба Виноград в гр. Перущица, като бива въведен в тайните на винопроизводството. Първата стъпка е цеха за първично винопроизводство в гр. Брестник, а след това и самото бутилиране в избата в Перущица. В дегустационната зала, изцяло обновена през юни 2008 година, могат да бъдат посрещнати групи от около осемдесет туристи, които ще имат удоволствието да дегустират вина, придружени с тематична дискусия от наш технолог. 
Разгледай
Винарска изба “Виноград”, Перущица
“Винарска изба Виноград” АД, гр.Перущица, е създадена през 1932–1933 г. като кооперация за изкупуване и преработка на грозде, производство и търговия на висококачествени вина. 
По настоящем “Винарска изба Виноград” АД обработва гроздето от 3200 хектара лозя разположени по северните склонове на Родопите и поречието на река Марица в Тракийската низина. Лозята са разположени между 190 и 230 метра надморска височина в области с подходящ и благоприятен тероар.

“Винарска изба Виноград” АД произвежда качествени червени вина с гарантирано наименование за произход на “Пълдин” от сортовете:

- Каберне Совиньон;
- Мерло;
- Мавруд; 
- Рубин;
- селекции;  
- резерви.

Най-важната задача, която стои пред ръководството и екипите на “Винарска изба Виноград" АД гр.Перущица е да произвежда висококачествени продукти, които да достигат до широк кръг от ценители и партньори в страната и чужбина. 

Със своите висококвалифицирани професионалисти в редица области -  технологична, производствена, финансово-счетоводна и търговска, предприятието е създало контакти с клиенти от Англия, Германия, Бенелюкс, Скандинавските страни, Чехия и др.

Разгледай