Спорт & Релакс


БАСЕЙН

Имаме удоволствието да ви представим нашето ново бижу. Открит отопляем басейн с капацитет от 30 места /шезлонги / чадъри /.

Басейнът се намира в Комплекс Естера Вини и е на разположение на гостите на Комплекса като
влиза в цената на нощувка спрямо типа настаняване. Гости на "Анита СПА Къща" и "Къща Анита" са добре дошли също като биха могли да го ползват срещу преференциални цени от: 
-възрастни - 5 лв/ден/човек
-деца /над 5 г. възраст / - 3 лв/ден
-деца /до 5 г. възраст / - БЕЗПЛАТНО

*забележка:
-в цената влиза самостоятелен шезлонг и чадър
-Къщи Анита се намират на 1,8 км разстояние от Комплекс Естера Вини или 5/6 мин с кола.

Работно време: 09:00 - 20:00


ПРАВИЛА БАСЕЙН

1. На територията на спортния комплекс не се допускат лица употребили алкохол и намиращи се под влияние на други упойващи вещества.


2. Пазете чистота! Изхвърляйте отпадъците на определените за това места!


3. Не се допускат домашни любимци.


4. Преди позването на басейна, задължително взимайте душ!


5. Персоналът на басейна не е отговорен за наранявания и инциденти, причинени по вина на посетителя.


6. ЗАБРАНЯВА СЕ СКАЧАНЕТО В БАСЕЙНА!


7. Родителите носят пълна отговорност за безопасността на децата си.


8. Всеки сам носи отговорност за личния си багаж!


9. Охраната на спортния комплекс си запазва правото да откаже достъп на всяко лице, което по наша преценка представлява опасност за останалите посетители.


10. Лицата, които не спазват горните правила ще бъдат предупредени, а при отказ от преустановяване персонала запазва правото си да отстрани нарушителя.


11. Басейна е с работно време 09:00-20:00 ч.Разгледай
МАСАЖИ
За абсолютната хармония на вашата почивка предлагаме следните видове масажи:

КЛАСИЧЕСКИ цялостен (60 мин) - 45 лв.
КЛАСИЧЕСКИ частичен (30 мин) - 35 лв.

ЛЕЧЕБЕН цялостен (60 мин) - 55 лв.
ЛЕЧЕБЕН частичен (30 мин) - 45 лв.


КЛАСИЧЕСКИ МАСАЖ
Прилага се при състояния на физическо и психическо пренапрежение, действа релаксиращо или тонизиращо. Чрез него се повлияват кожата, мускулите, подобрява се кръвообръщението, засилва се имунната система.

ЛЕЧЕБЕН МАСАЖ
Прилага се при различни заболявания на опорно - двигателния апарат и нервната система като: дископатии, лумбаго, дискова херния, болки в гърба, мускулни и ставни болки, при хронично главоболие, мигрена.Съчетание на класически лечебен масаж, акупресура и вакуум масаж.*Масажите са с предварително записване на час при резервация на стая!
Разгледай
ВЕЛОСИПЕДИ
Поради доброто ситуиране на градчето в полите на Родопите и интересните пътеки и места, които човек може да посети, за Ваше удобство и забавление комплекс Естера Вини предлага велосипеди, влизащи в цената на нощувката. Разгледай
ЕКО ТУРИЗЪМ
ЕКОПЪТЕКИ

Първа екопътека – „Манастира” маршрута е с приблизителна дължина 16 км. Пътеката минава през Исторически музей, Даново училище, Калугерски Харман (Табиите), паметника на Кочо Честеменски и достига до манастира Св. Тодор и поляните около него. Пътеката продължава в посока към старинна каменна чешма в защитената местност „Перистица”. По каменен римски път се стига до параклиса Св. Петка от където се връща в града. Туристическата пътека е интересна с изброените туристически и природни забележителности през които преминава. Преминавайки по маршрута туристите ще имат възможност да се запознаят с биоразнообразието на защитена местност „Перистица”. Характерни за тази територия са Червеният щъркел, който гнезди, а от флората на защитената местност интерес представлява уникалния енденмит родопския силивряк. Около параклиса Св. Петка в перущенска река се извършва автентичния обреден празник „Къпанки”.
 
Втора екопътека – „По пътя на героите” – маршрута е приблизителна дължина от 16 км. Пътеката преминава през Исторически музей, Даново училище, мемориален паметник – Паметник на трите поколения и достига до местността Генишен. След това туристическата пътека стига до пространствената Лещенска поляна. От Лещенска поляна маршрутът се спуска до язовира Батен и от там се връща в град Перущица.
 
Трета екопътека – „Младите скаути” – маршрута е с приблизителна дължина 8 км. Преминава през Исторически музей, Даново училище, достига до язовира Батен и се връща обратно. Язовира е предназначен за напояване на земеделски земи 50 000 кв. метра площ. На брега на микроязовира има постройка общинска собственост, която би могла да се ползва за склад на лодки, палатки и други необходими за престоя туристически вещи. Широките поляни около микроязовира позволяват да се организират различни мероприятия – спортни турнири, скаутски лагери, мониторинг на птиците, които в този район са многобройни и като видове разнообразие и като общ брой. Има изградено пожаробезопасно място за направата на традиционния за Перущица „ръжен” – уникално със своя вкус ястие, привлякло вниманието на български и чуждестранни туристи.

Разгледай
АРЕНА ПЕРУЩИЦА
Община Перущица започна строежа на многофункционална спортна зала за 14 вида спорт върху 7.3 дка. Средствата от близо 6 млн. лв. са осигурени по одобрен проект по ОП “Развитие на селските райони”. Това е най-големият спечелен проект на общината, след като наскоро градчето получи близо 1 млн. лв. за превръщането на Дановото училище в галерия и обновяването на Историческия музей. 

Строителството на спортния комплекс, който ще е с капацитет 800 места за зрители, започна лятото на 2014 г. и ще завърши август 2015 г. Залата ще е за 14 вида спорт, сред които футбол, волейбол и хандбал. Към залата ще има и прилежаща по-малка - за фитнес и релакс, а трибуните ще са на три етажа. 

Комплексът ще бъде изграден по всички европейски изисквания, с паркинг за 120 коли, 4 съблекални за отбори, две за съдии и още две за параолимпийци, специално пригодени за хора с увреждания. Според кмета съоръжението ще бъде трамплин за развитието на спорта не само в Перущица, но и в целия регион. Хората с увреждания също ще могат да ползват залата, като проектът е съгласуван с Българската параолимпийска федерация, която ще съдейства за организирането на турнири. 

С построяването на подобно съоръжение ще се даде тласък и на инвестиционния климат в общината. Кметът на града Ради Минчев има идеята след завършване на съоръжението градът му да стане домакин на традиционни турнири при подрастващите, както и да поеме състезания от спортния календар на различните федерации.

източник: novini.bg

Разгледай